Landelijk Huis Inrichten

Published Feb 21, 23
10 min read

Huis Inrichten App

Hiervoor heb je 2 dingen nodig: Het eerste dat jij nodig hebt om een waterdicht en goed functionerend time management systeem op te zetten, is een agenda. Dit mag een papieren variant zijn, maar een digitale werkt vaak beter omdat je zo overal toegang hebt en taken makkelijk aanpast of doorstuurt.

Wat zet je hier allemaal? Een agenda gebruik je voor alles dat tijdgebonden is. Denk aan afspraken, reistijden, grote taken etcetera. Wij gebruiken het liefst Google Calendar. Een ander vereiste voor jouw timemanagement systeem is een takenmanager (zoiets als een ‘to-do’-lijst maar dan gestructureerder). Hierbij geldt hetzelfde: analoog, prima. Digitaal, veel efficiënter! In je takenmanager zet je al je projecten en andere taken.

Todoist is onze favoriet. Dit is het systeem vanuit waar jij werkt. Geen losse vellen papier, geen noties op de binnenkant van je hand en vooral geen post it’s die op je scherm plakken. Dit is de verkeerstoren waar vanuit jij werkt. Hoe ga je hier nu invulling aan geven? Je hebt al onderscheid leren maken tussen projecten en taken, een dikke pluim voor jou! Laten we het er nog eens bij halen: Bekijk, voordat je de taak inplanned welk soort taak het is.De rest ga je inplannen: Grote taken: taken die langer duren dan 30 minuten (het lezen van een groot document). drive in woning inrichten. → Agenda Kleine taken: taken die korter duren dan 30 minuten (het document versturen naar een klant). → Takenmanager Wachten op: zaken waarbij jij de verantwoordelijkheid draagt dat ze gedaan worden, maar waar jij nog op wacht terwijl een ander ze uitvoert.

(reactie van de klant bespreken met je collega) → Takenmanager Niet bepaald rocket science, toch? Je hebt dus nog een aantal zaken die je wil bespreken met Bart van Accounting. Omdat je hem daar op dit moment niet mee lastig wil vallen, maak je voor jezelf een geheugensteun: een ‘1:1’-lijst.

Zo heb jij je hele time management systeem naadloos in elkaar overlopen. Gebruik je bijvoorbeeld Outlook als jouw takenmanager, dan doe je dit zo: Ditzelfde geldt voor jouw ‘wachten-op’-lijst: Stel je bent bezig aan dat rapport, maar je kunt best verder nadat je de voorlopige omzetcijfers binnenkrijgt. Willem is hier verantwoordelijk voor.

Huis Inrichten App Ikea

Je kunt nu wel wachten tot je die cijfers eindelijk op je bureau terecht komen óf je maak er voor jezelf een notitie van. Één blik op je ‘wachten-op’-lijst en je weet, wanneer je naar je takenlijst kijkt, waarom dat project nog niet afgerond is. Bijvoorbeeld: Wachten op: Willem – Voorlopige omzetcijfers ontvangen Wachten op: Klant x – Reactie op mail afwachten Waar je die ‘wachten-op’-lijst bewaard, is ook weer aan jou.

Zo heb je jouw takenlijst, ‘1:1’-lijst en ‘wachten-op’-lijst overzichtelijk bij elkaar! Nu je een goede basis hebt voor je takenmanager, kun je ook je agenda inrichten. Hoe je je agenda het beste kunt beheren? Dat lees je in de volgende time management tips: “Ik weet heus wel hoe ik een agenda invul (drive in woning inrichten).” Daar twijfelen we niet aan, maar waarschijnlijk kan het nog net een tikkeltje efficiënter.

Je wil niet te losjes er mee omgaan en incidenteel er iets inzetten, maar hij moet ook niet zo strikt volgepland staan dat er geen ruimte meer is voor ad hoc zaken. drive in woning inrichten. Wat wil je wel? Werk met blokken van minimaal 30 minuten. (Werk je digitaal dan kun je ook gebruik maken van 15-minuten-blokken, voor telefoontjes bijvoorbeeld!) Afspraken met anderen, maar ook taken die jezelf moet uitvoeren én pauzes rooster je in deze blokken in.

Niet alleen (minder leuke) dingen die moeten gebeuren krijgen dus een plekje in je agenda, maar ook (die leuke) dingen die zouden moeten gebeuren! Dat zal er dan vervolgens zo uitzien: Ziet er goed uit, toch? Maak je agenda de ruggengraat van je workflow. Zo blijf je gefocust en zie je hoe eventuele onverwachte zaken je planning beïnvloeden.

Vind je dit visueel werken prettig, kijk dan ook eens naar de ‘oldskool’ manier om een time management systeem bij te houden: Ondanks alle technologische snufjes vinden sommige mensen het soms fijn er op vanuit een papieren systeem te werken. Niets mis mee, het geeft juist ruimte voor creativiteit! Het bijhouden van een Bullet Journal is dan ook populair (drive in woning inrichten).

Zoals de naam al zegt, draait het om het gebruik maken van bulletpoints: ‘•’ Al jouw hersenspinsels en notities koppel je daar vervolgens in een korte omschrijving aan vast. Verder werk je in principe met 3 categorieën (taken, notities en evenementen) en geef je met bepaalde symbolen de prioriteit aan.

Wat Kost Een Nieuw Huis Inrichten

Je kunt het je zo gek niet bedenken. Maak het kleurrijk, voeg inspirerende foto’s toe of teken. Je kunt je bullet journal op je eigen voorkeuren en benodigdheden afstemmen. Zolang je het maar overzichtelijk houdt! Ongeacht of je nu analoog met een bullet journal werkt of digitaal, het belangrijkste is dat je 100% zeker weet dat je kunt terugvallen op jouw time management systeem.

Nergens anders. Dus geen post it’s, blaadjes op losse krabbels op een velletje papier: Waar had je ook alweer dat document gelaten? In je tas? Misschien ligt het in de de lade van je archiefkast. O nee, het lag tussen die stapel op de hoek van je bureau. Herkenbaar? Je verliest op deze manier niet alleen overzicht, maar ook je rust.

Tijd om korte metten te maken met dat hoarden van informatie met deze time management tips; Die stapel documenten en paperassen op de hoek van je bureau bewaren zodat je niet vergeet om ‘het te doen’, daar gaan we dus mee stoppen! Hetzelfde geldt voor je mailbox en je stapel aantekeningen.

Houd daarom verwerkte informatie en de nieuwe input uit elkaar: Nieuwe input is informatie die je nog niet verwerkt hebt. Nieuwe mails en ongeopende post zijn de beste voorbeelden. Notities die je zojuist genomen hebt en die je nog moet verwerken echter ook. Zelfs al heb je ze net zelf geschreven.

Verwerkte informatie is nieuwe input die je behandeld hebt en waarover je, bewust of onbewust, een besluit hebt genomen. Bijvoorbeeld een ziekenhuis factuur die je gelezen hebt en waarover je besloten hebt dat je die moet indienen bij bij de verzekering. “… maar die rekening laat ik juist altijd daar liggen zodat ik niet vergeet hem te betalen!” Begrijpelijk, maar besef dat dit uiteindelijk niet de beste manier is om aan je taken herinnerd te worden: Ten eerste zorgt het voor een gebrek aan overzicht.

Je hebt geen inzicht meer in welke informatie je voorhanden hebt en wat je daar ook alweer mee moest doen. Daarnaast zul je er meer werk aan hebben; het leidt tot rework. Je hebt die declaratie al meerdere malen in je handen gehad en iedere keer dacht je “O ja, daar moest ik nog achteraan bellen.” Kost tijd én energie.

Wat Kost Het Inrichten Van Een Huis“Deze aantekening. Waar hoort die ook alweer bij?”, denk je terwijl je twee weken ná die vergadering de notitie tegenkomt. Je weet niet meer waarvoor hij dient en gooit hem daarom maar weg om er later achter te komen dat het toch een belangrijk stuk was. Handig? Zeker niet. Het leidt tot het reactief werken. drive in woning inrichten.

Terwijl je daar aan werkt, verlies je de eerste taak volledig uit het oog. Reuze onproductief (en slecht voor je concentratie!) De taak kan vergeten worden - schapenvacht24.nl. Er bestaat ten slotte natuurlijk nog de kans dat je het document simpelweg kwijt raakt. Dat bonnetje dat je nog moest declareren? Oeps - drive in woning inrichten. Eindelijk overtuigt dat het hoarden van al die papieren en binnenkomende informatie toch niet de beste manier is? Gelukkig.

We verzekeren dat je versteld zult staan. “Nou, ik heb 2 mailboxen voor mijn werk, 1 mailbox privé en daarnaast heb mijn gewone postvak. Dat valt dus wel mee.” Nee hoor, je hebt er meer. Ontzettend veel zelfs: gemiddeld zo’n 27 verzamelplekken. Dit zijn punten waarop die hele stortvloed aan nieuwe input binnenkomt of geparkeerd wordt - drive in woning inrichten.Moeten we doorgaan? Fysieke verzamelplekken: het hoekje op je bureau, de lade in die archiefkast, die 3 kladblokken waar je notities opschrijft, losse paperassen in het dashboard van je auto en wat dacht je van al die bonnetjes in je portemonnee? Precies, het telt allemaal mee! Mentale verzamelplekken: zaken die je te binnen schieten of verjaardagen die je moet onthouden; ook je brein is een opslagplaats voor een overvloed aan informatie.

Minder verzamelplekken onderhouden zorgt voor meer overzicht en dat zorgt op zijn beurt weer voor minder stress. Win, win, dus (drive in woning inrichten). Hoe ga je slimmer met deze verzamelplekken om? Breng allereerst jouw situatie in kaart; wordt bewust van het aantal verzamelplekken die jij op dit moment in stand houdt. Dit overzicht helpt je hierbij.

Zorg dat al je fysieke, mentale én digitale input voortaan alleen nog maar op deze gekozen verzamelplekken binnenkomt! Zo heb jij geen 30 verzamelplekken meer nodig, maar zijn ze te tellen op één hand! Zolang jouw brein maar ten alle tijden weet waar de informatie zich bevindt en binnen druppelt, heb je er niet meer nodig.

Je Eerste Huis Inrichten

Lees de volgende time management tip: Sommige documenten kun je gewoon niet wegdoen, deze moet je bewaren. Om te voorkomen dat dit ook weer zo’n rommel stapeltje wordt, plaats je het in je digitale archiefkast. Zo is je informatie altijd en overal toegankelijk én het is veilig opgeslagen. En hoewel compleet digitaal werken misschien klinkt als een grote en lastige stap, is het dat niet! Hoe ga je te werk? 1.Bijkomend pluspunt? De app verwerkt het gescande materiaal in je digitale archiefkast: Evernote. Zo vind je het gemakkelijk op een later tijdstip terug 2. Je hebt nu al je bestaande documenten gedigitaliseerd. Alles wat je vanaf nu tegenkomt, gaat ook naar die digitale plek! En omdat niet alle input hetzelfde is: verschillende soorten informatie vragen om verschillende soorten digitale bewaarplekken: Archiefmateriaal gaat in Evernote.En kom je een interessant artikel tegen op een webpagina, dan sla je hem op met de Evernote webclipper. Lees hier meer over de mogelijkheden van Evernote. Leesmateriaal lees je op je tablet of e-reader. Stukken uitprinten en vervolgens met je meeslepen is niet meer nodig! Lees ze digitaal. Is het nodig dat je aantekeningen maakt? Geen probleem: met de app PDF Expert of PDF Max is dat zo gepiept.

Het slaat ze op, jij leest ze wanneer het jou uitkomt en vind je het interessant om te bewaren, dan sla je het op in Evernote. Zelfgeschreven materiaal bewaar je in Evernote, Braintoss of in je takenmanager. Notities bij vergaderingen, een losse gedachte of een taak die je te binnen schiet, ook die worden gedigitaliseerd: Notities, aantekeningen of notulen maak je rechtstreeks in Evernote.

Taken, boodschappen of andere lijstjes komen in je takenmanager, bijvoorbeeld Todoist. Meer heb je niet nodig! Je hebt je informatie altijd bij de hand, kunt niets kwijtraken en het scheelt je een hoop zoekwerk! Natuurlijk valt papier nooit helemaal uit te sluiten, bijvoorbeeld voor het neerkrabbelen van een telefoonnummer, zolang je het maar uiteindelijk verwerkt én bijhoudt volgens de volgende time management tips; Dit hele systeem heeft natuurlijk geen zin als het archiefbakje uitpuilt en de inbox vol staat.

Jij hebt de touwtjes in handen en is die stapel op de hoek van je bureau is niet langer de baas over jou en je planning! Nieuwe input waar je wat mee moet doen moet uiteindelijk in je time management systeem terecht komen. Of dat nou een simpele takenlijst is of het elegante, makkelijk te onderhouden time management systeem dat wij in de loop der jaren hebben ontwikkeld :).

Houten Huis Inrichten

Met een lijst vol taken wel.” Wat je uiteindelijk wil bereiken is dat je mailbox, je aantekeningen, en je post zijn verwerkt naar je takensysteem. Zodat je op één plek overzicht hebt. De methode die we hiervoor hebben bedacht, noemen we de OHIO methode. OHIO staat voor ‘Only Handle It Once’.

Navigation

Home

Latest Posts

Pvc Vloer Kampen

Published Jan 17, 24
7 min read

Japans Huis Bouwen

Published Jan 16, 24
7 min read

Taupe Pvc Vloer

Published Jan 16, 24
4 min read